nieuws

Ginaf-truck krijgt hefbare as

bouwbreed Premium

Ginaf Trucks in Veenendaal heeft een nieuw chassis ontwikkeld voor het zware bouwverkeer. Het is een 8×6-aangedreven vierasser met het Tridem-achterassysteem M4345-TSV. De toevoeging V staat voor voorasaandrijving. De tweede as is hefbaar en de starre achteras is gestuurd.

Centraal kenmerk is de wisselfunctie: de 8×6 kan door de tweede achteras te heffen als 6×6 in het terrein worden ingezet. Twee prototypen zijn in gebruik genomen voor praktijktesten. De bladgeveerde vooras kan 11,5 ton aan, de HPVS-geveerde Tridem bestaat uit twee aangedreven 11,5 tons assen en de niet-aangedreven hefbare as van 10 ton. Dat levert een wettelijk bruto laadvermogen op van 32.365 kilo bij een wettelijk GVW van 44.500 kilo.

De Ginaf 8×6 kan in het terrein goed uit de voeten.

Reageer op dit artikel