nieuws

Geld vrijgemaakt voor plan Heerenveen

bouwbreed Premium

B en W van Heerenveen wil 2,8 miljoen gulden beschikbaar stellen voor de uitvoering van de tweede fase herinrichting stationsgebied. Deze fase is de kern van het masterplan en behelst bebouwing van het stationsplein met appartementen, kantoren en commerciële ruimtes. Het plein zelf wordt ingrijpend gereconstrueerd.

De gemeente werkt samen met aannemer Van Wijnen en met Amstelland Ontwikkeling die ook de zaken behartigt van NS Vastgoed. Het plan is om in fase twee 45 appartementen, ruim 6500 vierkante meter kantoorruimte en 770 vierkante meter commerciële kantoorruimte te bouwen. Het gaat om twee appartementencomplexen van zes en elf lagen en vier kantoorpanden van vier en zes bouwlagen. Het doel is zo snel mogelijk te starten met de tweede fase. Voor eind 2001 moeten de eerste gebouwen klaar zijn.

Reageer op dit artikel