nieuws

Friesland wil aandeel Nuon verkopen

bouwbreed

De provincie Friesland denkt met de verkoop van de aandelen in energieconcern Nuon 1,2 miljard gulden binnen te halen. Een overgrote meerderheid van Provinciale Staten wil af van de stukken. De provincie heeft een belang van 13 procent in het energiebedrijf.

De Friese politiek wil de aandelen van de hand doen, omdat de invloed op het beleid van Nuon minimaal is. Pas in 2004, na de volledige liberalisering van de energiemarkt, mag het belang in zijn geheel verkocht zijn. Provinciale Staten gaan onderzoeken of dat niet eerder kan.

Friesland liet zich de afgelopen jaren in de Raad van Commissarissen van Nuon regelmatig kritisch uit over het bedrijfsbeleid. Vooral de nauwe financiële banden met voetbalclub Vitesse schoten in het verkeerde keelgat.

Reageer op dit artikel