nieuws

Dubbelstapelaar van Mitsubishi

bouwbreed

Mitsubishi Forklift, de vorkheftruckdivisie van het Japanse concern, heeft een nieuwe magazijntruck het licht laten zien. Het is een dubbelstapelaar, speciaal ontworpen om twee ladingen tegelijkertijd te hanteren.

De mast heeft een hoogte van 1690 millimeter. De totale hefcapaciteit per vork is 800 kilogram, in totaal dus 1600 kilogram.

Bij het ontwerp is veel aandacht besteed aan de ergonomie. de bedieningsarm is uitgerust met gegroepeerde knoppen, dubbel uitgevoerd, voor links- en rechtshandigen. Het bestuurdersplatform is neerklapbaar en blijft na het afstappen in de horizontale stand, zodat opstappen gemakkelijker is.

De truck is uitgerust met zijhendels. Als deze naar beneden zijn en het platform omhoog, dan kan de truck als meeloopstapelaar worden gebruikt. De topsnelheid gaat dan van 9 naar 6 kilometer per uur.

De dubbelstapelaar van Mitsubishi kan ook als meelooptruck worden gebruikt.

Reageer op dit artikel