nieuws

Conflict AZ en Ballast Nedam voorbij

bouwbreed

AZ en Ballast Nedam hebben het conflict over de bouw van het nieuwe stadion bijgelegd. Volgens het bouwbedrijf had de Alkmaarse club het contract voor de realisering van het complex zonder reden opgezegd.

Ballast Nedam claimde 6,4 miljoen gulden van de Noord-Hollanders en liet beslag leggen op rekeningen, gebouwen en grond van AZ. Volgens de club kreeg het bedrijf alleen een opdracht tot een voorlopig ontwerp. “Na goed overleg is overeenstemming bereikt over de afwikkeling van het geschil. Ballast Nedam heeft met onmiddellijke ingang de juridische procedure ingetrokken en de gelegde beslagen opgeheven”, schrijven beide partijen in een verklaring. AZ heeft de ontwikkeling van het stadion en de huidige locatie zelf ter hand genomen. AZ zal in een latere fase Ballast Nedam uitnodigen als een van de gegadigden voor de prijsvorming en mogelijke uitvoering van het stadion.

Reageer op dit artikel