nieuws

Brinkman benadrukt belang achterkant bouwproces

bouwbreed

Uitvoerende bouwbedrijven zouden meer aandacht moeten besteden aan de achterkant van het bouwtraject. Dat pleidooi heeft AVBB-voorzitter L. C. Brinkman deze week gehouden tijdens de ledenvergadering van de bouwwerkgevers.

De statuten werden gewijzigd om de scheidende voorzitter opnieuw voor drie jaar als boegbeeld voor de uitvoerende bouw te strikken.

Brinkman: “Gebruikers hebben concreet behoefte aan dienstverlening, ook in technische zin, na oplevering van een project. Ze zijn ook bereid daarvoor te betalen. Het is dus de vraag aan welke kant we ons verder willen profileren: in het voortraject, waar toch al zoveel andere partners ook van zich laten horen, of in het natraject?”

Brinkman riep de bouw ook op nog meer energie in publiek-private samenwerkingsverbanden te steken. “Het gaat erom dat de boterham gesmeerd blijft en minder uit welke hoek de boter komt.”

Maatschappelijk

Grote projecten hebben dikwijls een maatschappelijke impact. Dat vraagt om intensief overleg, met betrokken bouwpartners en overheden, maar ook met bijvoorbeeld consumentenorganisaties en de milieubeweging. “De bouw kan het niet maken zich alleen te profileren als stenenstapelaars en asfaltproducenten. Er zijn diepergravender verantwoordelijkheden”, aldus Brinkman.

Reageer op dit artikel