nieuws

Zalm wil minimum vennootschapsbelasting

bouwbreed

Minister Zalm van Financiën is een warm voorstander van een Europees minimum voor de vennootschapsbelasting. De bewindsman zei dit in het Europese Parlement.

In zijn gesprek met Europarlementariërs zei Zalm het ideaal te vinden als de komende top van regeringsleiders in Nice een akkoord zou sluiten over de vennootschapsbelasting. Achtergrond is de gedachte dat deze belasting zo min mogelijk een concurrentieaspect zou mogen zijn bij het aantrekken van bedrijven. De kans op een akkoord acht de minister echter zeer klein, al bestaat een dergelijke regeling wel al voor de btw. Zalm streeft verder naar een gelijksoortig systeem van belastingheffing op pensioenen en pensioenpremies in de EU-landen. Hij hoopt hiermee te voorkomen dat bijvoorbeeld Nederlandse gepensioneerden naar andere lidstaten verhuizen.

Reageer op dit artikel