nieuws

Woningen als tijdelijke school in nieuwbouwwijk

bouwbreed Premium

“Noodlokalen als tijdelijke voorziening voor een school, is niet meer van deze tijd.” Duidelijke kritiek uit de mond van projectleider Van Straaten van Vinex-locatie De Waalsprong bij Nijmegen. Aanleiding is de ingebruikname van elf eengezinswoningen als basisschool.

De Vinex-locatie groeit gestaag. tot ongeveer 16.000 woningen, verspreid over zes wijken. In elke wijk wordt een ‘voorzieningenhart’ aangelegd. Van Straaten: “Daarin is ruimte voor scholen, dagopvang, eventueel een politiepost en de GGD.” Vanwege de hoge kosten is de situatie nu zo dat er al honderden woningen zijn gebouwd maar dat er nog geen enkele school staat. Van Straaten: “Een voorzieningenhart met ruimte voor 1500 leerlingen kost ongeveer dertig miljoen gulden. Als er slechts honderd kinderen gebruik van maken, is dat nog veel te duur.” De gemeente besloot woningen te bouwen die met enige aanpassingen tijdelijk als school kunnen dienen. Verwacht wordt dat de ‘echte’ basisschool in 2003 wordt opgeleverd.

Reageer op dit artikel