nieuws

Winst Schuttersveld schiet omhoog

bouwbreed

Het resultaat van het kunststof- en metaalbewerkingsbedrijf Schuttersveld is in het derde kwartaal hard omhoog geschoten. De winst kwam uit op 5,3 miljoen euro (11,7 miljoen gulden).

Dit betekent een stijging van 141 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Over de eerste negen maanden kwam de winst uit op 16,5 miljoen euro (36,3 miljoen gulden), een toename van 36 procent. De omzet lag met 1029 miljoen euro ruim twee keer zo hoog als in de eerste drie kwartalen van 1999. Het bedrijfsresultaat klom met 68 procent tot 38,7 miljoen euro. Ook voor het vierde kwartaal rekent Schuttersveld op een behoorlijke resultaatverbetering. Voor het gehele jaar mikt de directie op een winst die enige tientallen procenten hoger ligt dan het afgelopen jaar. Daarmee lijkt de overschakeling die de onderneming vorig jaar maakte haar vruchten af te werpen. Schuttersveld zette in op een flinke uitbreiding van de activiteiten in Europa door overnames in Duitsland, Frankrijk en Zweden. Bij het bedrijf zijn ongeveer achtduizend mensen in dienst.

Reageer op dit artikel