nieuws

Walter-Heilit jaagt op luchthaventerreinen

bouwbreed Premium

Walter-Heilit uit München verwacht met zelf ontwikkelde betonneermachines die precies in zeecontainers passen, internationaal een groter marktaandeel te veroveren in de bouw van wegen en luchthavens. De machines zijn zo succesvol ingezet op de luchthavens van Hongkong, Kiev en Parijs, dat de Beierse wegenbouwer aankondigt zijn buitenlandse activiteiten te intensiveren.

De werkwijze met zeecontainers blijkt zowel de flexibiliteit als de prijs ten goede te komen. De uit de wegenbouwtak van Walter Bau en Heilit + Woerner voortgekomen onderneming verwacht ondanks de moeilijke marktomstandigheden dit jaar in de zwarte cijfers te blijven. De bouwprestatie van de volle dochter van Walter Bau over 2000 wordt geraamd op 986 miljoen gulden. De orderportefeuille per 30 september was gevuld met opdrachten ter waarde van 758 miljoen gulden. Walter-Heilit richt zich behalve op stratenbouw in beton en asfalt op de aanleg van luchthaventerreinen, spoorwegen voor hogesnelheidstreinen, opslagplaatsen en rioleringen. Op de wereldranglijst van bouwers van luchthaventerreinen dicht de onderneming zichzelf de derde plaats toe. Walter-Heilit is in Duitsland vertegenwoordigd met vijftien vestigingen. In Polen en Tsjechië zijn de dochtermaatschappijen Heilit + Woerner Budowlana en Dalnicni Stavby Praha actief.

Reageer op dit artikel