nieuws

Vijf Gelderse corporaties samen verder als Vivare

bouwbreed Premium

Vijf Gelderse woningbouwverenigingen slaan de handen ineen. De Woningstichting Arnhem, woningcorporaties Rijn en IJssel in Duiven, Over-Betuwe in Elst, Vesta in Velp en Woningbeheer Renkum gaan per 1 januari 2001 samen verder onder de noemer Vivare.

Met de fusie ontstaat de grootste corporatie in het KAN-gebied, die 24.000 huurwoningen beheert. De belangrijkste opgave die de nieuwe woningbouwvereniging zich stelt, is het aanpassen van het huizenbestand aan de moderne woonwensen door het aanpakken van de bestaande voorraad. Verder wil Vivare, afgeleid van het Latijnse gezegde ‘Vivare et laetare’ (vertaald: leef en geniet), een voorname rol spelen bij het realiseren van woningen op de Gelderse Vinex-locatie De Waalsprong. De monstercorporatie is daarnaast van plan haar klanten enkele bijzondere aanvullende diensten te verlenen. Vivare denkt onder meer aan een boodschappenservice, abonnementen op groenvoorziening en de afsluiting van verzekeringen. Door met elkaar te fuseren, verwachten de afzonderlijke woningbouwverenigingen nog beter op dergelijke marktontwikkelingen te kunnen inspelen.

Reageer op dit artikel