nieuws

Vierde verbrandingsoven in Alkmaar

bouwbreed Premium

De NV Huis Vuil Centrale in Alkmaar heeft plannen voor de bouw van een vierde verbrandingsoven.

De bestaande ovens kunnen de hoeveelheid afval die wordt aangeleverd uit de Randstad en Flevoland niet meer aan, waardoor een deel moet worden gestort. De nieuwe oven krijgt een capaciteit van 150.000 ton per jaar en gaat voornamelijk bedrijfsafval, waaronder sloop- en bouwafval, verwerken. Met de bouw is een investering van tussen de 100 en 150 miljoen gulden gemoeid. De huidige ovens gaan na voltooiing van de nieuwe oven voornamelijk huisvuil verbranden. De bouw start volgens de directeur op z’n vroegst begin 2002, als alle vergunningen rond zijn. “De de oven kan in 2003 worden gebruikt.” De nieuwbouw levert geen extra werkgelegenheid op. Er werken momenteel 150 man op de HVC. Die zijn verdeeld over de ovens, de composteerderij, de scheidingsinstallatie en de vijf overslagstations.

Reageer op dit artikel