nieuws

Transferium bij De Uithof Utrecht financieel haalbaar

bouwbreed Premium

Een transferium (parkeer-overstappunt van auto op openbaar vervoer) aan de oostkant van Utrecht, waar A27 en A28 bij het Utrechts Medisch Centrum bijeenkomen, is financieel haalbaar. OP voorwaarde dat er zoveel mogelijk kantoren bij gebouwd mogen worden en dat een onrendabele top van tien miljoen wordt afgedekt.

Tot die conclusie komen de Grontmij en de HBG, die verenigd in De Combinatie met de gemeente Utrecht de haalbaarheid van het tweede Utrechtse transferium (na Westraven) hebben bestudeerd. Utrecht wil de commerciële kantoorontwikkeling beperken en in plaats daarvan ruimte bieden aan ‘maatschappelijke kenniscentra’; functies die zijn verbonden aan wetenschap en onderwijs. Tevens moeten er een beperkt winkelgebied en een zorghotel komen. Het transferium komt eventueel te liggen aan de rand van het universiteits- en HBO-centrum De Uithof. De gemeente probeert het plan van De Combinatie te gebruiken voor de start van science park-achtige voorzieningen. Gemeente en De Combinatie zijn het eens over de eerste bouwfase, die voor 70 procent parkeergelegenheid moet bieden aan automobilisten die in of vlakbij De Uithof en in kantorenpark Rijnsweerd moeten zijn. De Combinatie mag van de gemeente verder studeren, als de bedrijven aangeven waar de onrendabele tien miljoen vandaan moet komen.

Reageer op dit artikel