nieuws

Tor en vleermuis houden Franse snelweg tegen

bouwbreed

De snelweg A28 begint voor bouwer en toekomstig concessiehouder Cofiroute een nachtmerrie te worden. Na een torretje zijn het nu vleermuizen die de constructie van de snelweg in Frankrijk blokkeren.

Tussen Le Mans en Tours is de aanleg twijfelachtig geworden, omdat beschermde vleermuizen zijn ontdekt in grotten langs het tracé. Eerder, in het Bos van Berce, moest het werk al worden stilgelegd na de vondst van een beschermde tor. Cofiroute moet nu eerst bewijzen dat de tor ondanks de aanleg van de weg doeltreffend is beschermd. De nu gevonden vleermuizen zouden door de wegaanleg onder meer gestoord worden in hun winterslaap, en sterven. Tegenstanders van weg zijn opgetogen. Het is voor het eerst dat in Frankrijk snelwegplannen worden gedwarsboomd door de zorg voor dieren.

Reageer op dit artikel