nieuws

Tijdelijke bescherming van vloer tot plafond

bouwbreed Premium

Om woningen en kantoren te sparen bij werkzaamheden, biedt Protecta Screen Limited een breed assortiment aan tijdelijke beschermingsmiddelen. Met bijvoorbeeld tijdelijke wanden, zelfklevende folies en afdekkappen wordt de ruimte van vloer tot plafond afgeschermd tegen vuil, stof, verfspatten en mortelresten.

Het Protecta Screen Quickprop wandsysteem schermt de werkruimte in haar geheel af. Uit plastic folie en telescopisch uitschuifbare aluminium stokken kan snel en eenvoudig een wand worden opgebouwd. Met rubberen doppen worden de stokken tegen vloer en plafond geklemd, zonder later afdrukken achter te laten.

Het standaard gebruikte folie is versterkt, doorzichtig en geschikt voor herhaaldelijk gebruik. De schermen zijn leverbaar in standaard afmetingen, tot een maximale hoogte van zes meter, en zijn ook verkrijgbaar in vlamwerende en anti-statische uitvoeringen. Met een zelfklevende strip met rits is het mogelijk snel een doorgang in de foliewand aan te brengen.

Schoenzolen

Met de Protecta Mat wordt verspreiding van stof en vuil vanuit de afgeschermde werkruimte voorkomen. Wanneer over de zelfklevende mat wordt gelopen, neemt deze al het stof en vuil van de schoenzolen op. Is de zelfklevende laag verzadigd, dan kan deze laag er simpelweg worden afgetrokken om één van de dertig genummerde onderlagen bloot te leggen.

Wanneer alleen delen van de ruimte, zoals keuken of trappenhuis, dienen te worden afgeschermd, is onder andere Multi-Use Red folie leverbaar. Deze zelfklevende, transparante folie kan op vrijwel alle harde oppervlakken worden aangebracht.

Voor de bescherming van complete wanden kan Protecta Drape worden ingezet en voor de vloer General Floor Protection of Protecta Carpet. Dit kan op vrijwel alle vloerbedekkingen worden gebruikt en geeft een stevig loopvlak, zonder de onderliggende vloer te beschadigen. Voor gladde oppervlakken zijn onder andere een anti-slipcoating en anti-slip- vloerdelen leverbaar.

Deurkozijnen worden tegen beschadiging met bijvoorbeeld kruiwagens behoed door Protecta Jamb PVC U-profielen aan te brengen. Voor moeilijker te beschermen voorwerpen heeft Protecta Screen een coating die een latexlaag achterlaat. Deze laag kan later simpelweg van de ondergrond worden afgetrokken en is toepasbaar op onder andere emaille, glas, porselein, beton en steen.

Andere producten van Protecta zijn verduisteringsfolie voor ramen, verschillende soorten tape, persoonlijke beschermingsmiddelen en diverse schoonmaakmiddelen voor het verwijderen van olie, graffiti, lijmresten en kauwgom.

Protecta Screen Limited, Felsted (GB), telefoon (+44 1371) 821277.

Om een werkruimte in haar geheel af te schermen, kan met plastic folie en aluminium telescopisch uitschuifbare stokken een tijdelijke wand worden gebouwd. De zelfklevende mat bij de doorgang voorkomt dat vuil en stof van de schoenzolen door het pand worden verspreidt.

Reageer op dit artikel