nieuws

Steviger berm

bouwbreed Premium

Medewerkers van aannemersbedrijf Joost Visser uit

Nijehaske plaatsen deze week in opdracht van de provincie Friesland kunststof bermverstevigers langs een proefstrook van 300 meter in de N354 bij Sneek. Met deze zogenaamde geo-web- en ecoblokken worden de bermen in de binnenbochten van de weg beschermd tegen vernieling door zwaar verkeer.

Tot nog toe gebeurt dat met grasbetonblokken, maar die zijn niet sterk genoeg. Bovendien zijn die vaak duidelijk te zien, waardoor het verkeer niet afremt in de bocht maar deels over de blokken rijdt. De geoweb- en ecoblokken zijn minder zichtbaar en steviger. De proef duurt tot eind maart volgend jaar. Dan moet duidelijk zijn of de blokken blijven liggen. Ook wordt gekeken naar de begroeiing van en tussen het materiaal en naar de gesteldheid van de bermverstevigers. Wanneer de uitkomst van de proef duidelijk is, beslist de provincie of de blokken ook elders worden ingezet. In Flevoland bleken de kunststof bermblokken een groot succes.

Reageer op dit artikel