nieuws

‘Samen staan we sterk in KAN-gebied’

bouwbreed

De gemeente Huissen heeft 16.000 inwoners en staat voor een ingrijpende herindeling op 1 januari aanstaande.

Vanaf die datum maakt Huissen onderdeel uit van de gemeente Bemmel. Beide gemeenten liggen centraal in het Knooppunt Arnhem-Nijmegen (KAN). “Het is een regio waar ontzettend veel gebeurt op het gebied van infrastructuur, woningbouw en kantoorontwikkeling. Aangezien Huissen daar midden in ligt, zijn wij een van de weinige kleine kernen in Nederland die een flinke groei te wachten staat voor de komende jaren”, vertelt G. de Reus van de afdeling Ruimte en Wonen. “Het feit dat we samengaan met Bemmel betekent dan ook niet dat alle bouwplannen die we in de afgelopen jaren hebben voorbereid, zomaar van tafel worden geveegd. Het merendeel van de geplande ontwikkelingen gaat gewoon door.” Belangrijk voor Huissen is onder meer het gebied Zuidzijde Loostraat in het westen van de gemeente. “Dit gebied, dat dicht tegen Arnhem ligt, wordt vanaf 2002 ontwikkeld”, vervolgt J.H. Welles van Ruimte en Wonen. “Het betreft een ontwikkeling van 1250 woningen, die over een periode van tien jaar worden gebouwd. De gronden voor deze nieuwe wijk zijn al jarenlang in ons bezit. Het is daarom ook logisch dat de ontwikkeling gewoon doorgaat, ondanks de herindeling die binnenkort een feit zal zijn.” Het woongebied zal zich volgens Welles kenmerken door variatie: van sociale huurwoningen tot dure koopwoningen. Diezelfde mix komt terug in het gebied Bloemstraat. “Dat ligt in het oosten, tegen het centrum aan. Twee van de vijf fasen van Bloemstraat zijn inmiddels gereed en vanaf volgend jaar gaan we van start met de laatste 335 woningen. De glastuinbouwbedrijven die daar plaats maken voor woningen zijn al voor driekwart door ons opgekocht. Die bedrijven worden op een andere locatie binnen de gemeente geplaatst.” Welles verwacht dat de herindeling veel goede ontwikkelingen met zich mee zal brengen. “Samen staan we sterk en kunnen we het KAN tot een belangrijke regio maken. Daar ben ik van overtuigd.”

Reageer op dit artikel