nieuws

Reesink komt met winstwaarschuwing

bouwbreed Premium

Handelsonderneming Reesink heeft donderdag gewaarschuwd dat de winst over het lopend boekjaar tegenvalt. Naar schatting blijft het resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening 10 procent achter bij dat van 1999.

Reesink, groothandel in onder andere metalen, buizen, elektrotechnisch installatiemateriaal, gereedschappen, verven, lijmen en kitten, wijt de problemen aan de grote werkdruk door een sterk toegenomen vraag naar doe-het-zelfproducten. Het ziekteverzuim steeg hierdoor en vervangende arbeidskrachten waren door de krappe arbeidsmarkt moeilijk te vinden.

Doordat Reesink eind 1999 het aantal aandelen verminderde, zal de winst per aandeel volgens verwachting met 20 procent toenemen. Het bedrijf ziet geen aanleiding wegens de tegenvallende inkomsten het dividend te verminderen.

Reageer op dit artikel