nieuws

Raadhuis Hoofddorp blijft

bouwbreed Premium

Het raadhuis van de gemeente Haarlemmermeer wordt niet gesloopt. Dat heeft het college van B en W besloten na de publieksdebatten over de toekomstige inrichting van het centrum van Hoofddorp.

De gemeente gaat ook nader onderzoek laten doen naar de toekomstige groenvoorziening en de beste inrichting van het openbaar vervoer. Hoofddorp zal de komende twintig jaar uitgroeien tot een gemeente met 150.000 inwoners. Deze groei vraagt volgens Burgemeester en Wethouders om een echt stadshart. Architect Wiel Arets ontwikkelde op hun verzoek een eerste stedenbouwkundige visie, met ruimte voor een nieuw raadhuis, bibliotheek, winkels, horecavoorzieningen en 1500 woningen. Om het stedelijke karakter te benadrukken, zou bovendien hoogbouw tot maximaal tachtig meter wenselijk zijn. Tal van bewoners zijn zich rot geschrokken van deze ambitieuze plannen. Zij vrezen dat hun knusse dorp verloren gaat. Enige vorm van hoogbouw is noodzakelijk om de vernieuwing rendabel te maken, blijft het college volhouden. Wel is er oog voor de kritiek op het dreigende verlies van veel groen. Daarom zal op korte termijn onderzoek worden gedaan naar een sterke groenstructuur. Ook zegt het college veel waarde te hechten aan een aangename en veilige verbinding tussen station en centrum. Afbraak van het raadhuis wordt daarom niet meer verstandig geacht.

Reageer op dit artikel