nieuws

Plan ijsbaan Enschede valt fout in Almelo en Hengelo

bouwbreed Premium

Enschede wil nabij het amusementscentrum Miracle Planet een kunstijsbaan van 400 meter laten aanleggen. De totale kosten belopen 25,6 miljoen gulden. De plannen zijn uitermate verkeerd gevallen bij de gemeenten Almelo en Hengelo.

Met Enschede spraken die eerder met de provincie Overijssel af onderling tot een Twentse ijsbaan te komen. Overijssel onderzoekt momenteel de eventuele gevolgen van de Twentse baan voor de provinciale ijsbaan in Deventer. Hengelo vindt dat Enschede vooruitloopt op de plannen. De gemeente bracht zelf een locatie op het bedrijventerrein Westermaat nabij de A1 in de richting van Oldenzaal als mogelijke vestigingsplaats in. Het selectieonderzoek is nog niet afgerond. Enschede herinnert daar in het voorstel overigens ook aan. Het stadsbestuur van Hengelo beraadt zich op de vraag of het de plannen voor een Twentse ijsbaan nog wel kan steunen. Almelo besloot inmiddels zich aan de eerder gemaakte afspraken te houden en in de werkgroep te blijven die de ijsbaan voorbereidt. De drie gemeenten vergaderen daarin onder voorzitterschap van de provincie. Almelo hoopt dat Overijssel de werkgroep op korte termijn bijeen roept.

Eenmalig

Het Enschedese plan voorziet in een 400 meter lange kunstijsbaan met aan de lange zijde een tribune met 1100 zit- en 1300 tot 2000 staanplaatsen. Architectenbureau I/AA+ reserveerde 2500 vierkante meter voor commerciële activiteiten van derden. Kondor Wessels en NedVastgoed willen in beginsel het project ontwikkelen. Dat lukt echter alleen wanneer de regio eenmalig een bedrag van 11 miljoen gulden verstrekt. Exploitatie levert in de berekening van Enschede 10 miljoen gulden op. Sponsors dienen 4,6 miljoen gulden bij te dragen. De gemeente brengt 2.775.000 gulden in.

Reageer op dit artikel