nieuws

Overstromingsramp maakt Zuid-Franse bouw wakker

bouwbreed Premium

Het zal nog zeker een jaar duren voorde vorig jaar door wateroverlast getroffen Route Nationale 113 en de spoorlijn tussen Narbonne en Toulouse zullen zijn gerepareerd. “We hebben te weinig mensen, de bedrijven zijn overbelast. We moeten de werkzaamheden wel spreiden”, verklaart prefect Bougrier.

“De streek zal de schade van de overstromingsramp nog lange tijd voelen en niet alleen in negatieve zin”, aldus een optimistische kamer van koophandel in de Zuid-Franse stad. Want de economie in het gebied heeft een belangrijke stimulans gekregen.

De Zuid-Franse Languedoc werd precies een jaar geleden getroffen door een enorme overstromingsramp, die zeker aan 34 personen het leven kostte. De schade wordt geraamd op ruim 1,2 miljard gulden. Het zogenaamde Cevennenfenomeen had toegeslagen: hete, vochtige lucht van de Middellandse Zee kwam in botsing met koude noordenwind.

Wegen werden weggeslagen, het talud van de spoorlijn tussen Narbonne en Toulouse verdween, bruggen werden weggevaagd en vele honderden huizen en bedrijfsgebouwen werden met de grond gelijk gemaakt. Een jaar na dato zijn de herstelwerkzaamheden nog altijd niet zijn voltooid.

De kamer van koophandel in Narbonne spreekt inmiddels met enige schroom van een “positief oorlogseffect” bij het voorheen wat ingeslapen bedrijfsleven. Er is een enorme dynamiek op gang gekomen. Met name in de bouw en constructie zijn de bedrijven opgebloeid” aldus een woordvoerder, die meldt dat de afgelopen twaalf maanden maar liefst 200 nieuwe bouwbedrijven zijn opgericht.

Reageer op dit artikel