nieuws

Minder slijtage bij verbeterde verfspuit

bouwbreed

Wiltec uit Uden introduceert met de ST PRO-lijn een nieuw ontwikkelde serie elektrische airless verfspuitinstallaties. ST PRO is de opvolger van de oude ST-serie en is verbeterd om het bedieningsgemak te vergroten en de slijtage aan de installatie te verminderen.

Daartoe zijn de ST PRO verfspuiten uitgerust met een elektrische gelijkstroommotor die alleen aanslaat wanneer de trekker van het spuitpistool wordt overgehaald. Dit moet de slijtage en daarmee het onderhoud verminderen. Door de nieuwe tandwielconstructie is de motor ook geruislozer dan de oude ST-serie. Het filter op de machine is met de hand los te draaien en eenvoudig te reinigen. De verschillende maasgroottes van het filter hebben allemaal een eigen kleur voor een duidelijk onderscheid. Voor een beter bedieningsgemak is de drukcontrole samen met de aan/uit knop en het filter aan één zijde van de installatie aangebracht. Om afleesfouten te minimaliseren zijn de verfspuiten voorzien van een digitale drukaanduiding. De nieuw ontworpen handgreep zorgt ervoor dat de installatie bij het optillen van het lichaam wordt weggekanteld om het verplaatsen te vergemakkelijken en verwondingen te voorkomen. De flexibele spuitslang van de installatie kan worden verlengd tot honderd meter. Binnen de ST PRO-serie zijn verschillende types leverbaar, waaronder de 495 ST PRO Hi-Boy waarbij de installatie is gemonteerd op een kar en de 495 ST PRO Lo-Boy met een statief. Naast de ST PRO-serie levert Wiltec exclusief voor Nederland de nieuwe 190 ES, een elektrische airless spuitinstallatie voor kleine werkzaamheden en startende spuiters. De eigenschappen van de 190 ES serie zijn nagenoeg gelijk aan die van de ST PRO.

Wiltec BV, Uden, telefoon (0413) 262938.

Reageer op dit artikel