nieuws

Kritiek in zaak grond zit Hoogeveners dwars

bouwbreed

Het personeel van de gemeente Hoogeveen is het niet eens met de kritiek dat het een rommeltje zou zijn op het gemeentehuis. Aanleiding van de kritiek is het opstappen van wethouder Schelhaas, eind oktober vanwege een fout die werd gemaakt bij de toewijzing van bouwrijpe grond van een nog aan te leggen industrieterrein aan bouwbedrijf Moes in Pesse.

Moes verkocht maagdelijke grond aan Hoogeveen voor de aanleg van industrieterrein Buitenvaart ten zuiden van de A37. De gemeente gaf de aannemer door een fout in de cijferoptelling per ongeluk voor drie miljoen gulden meer aan bouwrijpe grond terug dan op basis van een redelijk onderhandelingsresultaat mocht worden verwacht. De misrekening kon mede door een soepele opstelling van aannemer Moes tijdig worden hersteld. Wethouder Schelhaas trok echter zijn conclusies. De fout werd gemaakt door een extern adviseur, zo bleek achteraf. Maar de afdeling Bouwzaken had de misrekening niet over het hoofd moeten zien, zo luiden aantijgingen in regionale media. In een persverklaring laat de ondernemingsraad (or) van de gemeente Hoogeveen weten ‘bezorgd te zijn over de negatieve geluiden de laatste dagen over de kwaliteit van het personeel’. De ondernemingsraad vindt deze uitlatingen te eenzijdig.

‘Niet leuk’

Hoe de fout kon worden gemaakt, daar gaat de or niet op in. “Binnen de gemeente Hoogeveen is al enige tijd een kwaliteitstraject gaande. Dit zal leiden tot verbetering van de kwaliteit van de producten”, stelt de ondernemingsraad in zijn verklaring. Verder wil deze geen commentaar geven op de inhoud van de brief. Gemeentevoorlichter Hansma van Hoogeveen kan zich de irritatie van de or wel voorstellen. “Logisch. Het is niet leuk als je je stinkende best doet en dan krijgt te horen dat je kwalitatief en kwantitatief tekort zou hebben geschoten.” Volgens hem staat het gemeentehuis echter niet op z’n kop. ,,De sfeer is hier nog steeds goed.”

Reageer op dit artikel