nieuws

Kartellamt mengt zich in vliegveldproject

bouwbreed

De Duitse mededingingsautoriteit Bundeskartellamt mengt zich in de strijd om de bouw en het beheer van de Berlin Brandenburg Airport International. Tot dusverre wisselen bouwer Hochtief uit Essen en de Bonner onroerendgoedgroep IVG stuivertje over wie de nieuwe luchthaven van Berlijn gestalte mag gaan geven.

Na de toewijzing aan Hochtief ging de opdracht naar IVG, waarna de rechtbank in Brandenburg vaststelde dat de bouwer uit Essen ten onrechte buitenspel is gezet. De rechter gaf daarbij de suggestie Hochtief en IVG rond de tafel te zetten om de conflicten in der minne te schikken. Het Bundeskartellamt in Bonn kondigt aan bezwaar te maken tegen het Berlijnse handjeklap. Voorzitter Ulf Böge waarschuwt zich het recht voor te behouden afhankelijk van de voortgang en werkwijze tot een kartelrechtelijke controle te gelasten. De kartelbewaker wil oog hebben voor de belangen van de opdrachtgevers, die voortvarend en economisch het voor de regio Berlijn uiterste belangrijke infrastructurele project tot stand willen brengen. “De gebreken aan de procedure hebben in eerste instantie betrekking op de wijze van aanbesteding.”

Reageer op dit artikel