nieuws

Juridisch gevecht rond Oosterheem ten einde

bouwbreed

Zoetermeer heeft zo goed als zeker overeenstemming met de bezwaarmakers tegen de bouw van de Vinex-locatie Oosterheem. De bezwaarmakers hopen eind deze week hierover een contract te tekenen met de gemeente. “Er moeten nog wat puntjes op de i worden gezet, maar we zijn er bijna uit”, zegt M. van Woerden desgevraagd.

Stoppen Van Woerden en Van der Spek, eigenaren van respectievelijk een asbestverwijderingsbedrijf en een hoveniersbedrijf aan de Zegwaartseweg, hun verzet tegen de komst van Oosterheem, dan beginnen de marktpartijen binnen enkele weken met de (hernieuwde) verkoop van de woningen. Twee weken geleden is op de bouwlocatie aan de oostzijde van Zoetermeer al begonnen met de bouw van een huurwoningencomplex van de corporatie Vidomes. Bij die gelegenheid liet Van Woerden nog weten dat de onderhandelingen met de gemeente over uitplaatsing van de bedrijven en een financiële tegemoetkoming muurvast zaten. “We hebben met elkaar gesproken en we zijn geen steek verder gekomen”, zei Van Woerden toen. Sindsdien zijn de partijen elkaar wat meer genaderd. Over de aard van de onderhandelingen wil Van Woerden geen mededelingen doen. “Het is heel spannend. Ik heb van de hele affaire nog geen nacht wakker geleden tot vannacht. Maar we zijn er nu bijna uit.” Tot 20 november hadden Van Woerden en Van der Spek de mogelijkheid bij de Raad van State in beroep te gaan tegen de afgifte van de bouwvergunningen voor Oosterheem. Ook stond het ze vrij bij die gelegenheid de Haagse rechtbank te vragen de bouw van de huurwoningen stil te laten leggen. Van deze mogelijkheid hebben de twee geen gebruik gemaakt. Van der Spek verklaart zo optimistisch te zijn dat hij het juridische gevecht in elk geval nu staakt. De twee hebben de bouw van Oosterheem, 8500 huizen, een jaar tegen weten te houden.

Reageer op dit artikel