nieuws

Internet brengt patenten aan de man

bouwbreed Premium

Het elektronisch handelsplatform yet2.com verbreidt gepatenteerde ontwikkelingen onder toekomstige gebruikers. Het Amerikaanse internetbedrijf brengt aanbieders en geïnteresseerden door middel van een eigen zoekmachine bij elkaar.

Bedrijven kunnen kosteloos algemene beschrijvingen opvragen. Technische details en licentievoorwaarden verstrekt yet2.com tegen betaling. Bij gebleken interesse legt het bedrijf de aanbieder een profiel van de koper voor en brengt na diens instemming beide partijen samen.

Onder andere Siemens en Bosch gebruiken het platform als aan- en verkoopwinkel voor nieuwe technologie.

Patenthandel is voor dergelijke concerns geen nieuwe bezigheid. De internetvariant van zulke zoektochten moet vooral kleine en middelgrote bedrijven op het spoor van nieuwe ontwikkelingen zetten.

Reageer op dit artikel