nieuws

Granulaat in looprooster zorgt voor veilig gevoel

bouwbreed

Om het veiligheidsgevoel te verhogen op stalen looproosters heeft BRS Special Products de variant Artdeck uitgebracht. Artdeck bestaat uit traditionele stalen roosters die zijn gevuld met gegranuleerde autobanden of rubbergranulaat, waardoor een gesloten systeem ontstaat.

Artdeck kan worden toegepast op loop- en wegdekken – bijvoorbeeld traptreden, bordessen, brugdekken en luchtbruggen – die bestaan uit roosters of roostertreden. De zichtbaar blijvende roosterranden en het kleurgrit moet een extra esthetisch accent geven. Artdeck kan op hoogte verder zorgen voor een veiliger gevoel bij gebruikers met hoogtevrees. Het granulaat is met composietlijm tussen de roosters bevestigd, zodat het er volgens BRS niet uitgedrukt kan worden door bijvoorbeeld hondenpoten of hakken. Het systeem is waterdoorlatend. Het granulaat is verkrijgbaar in ‘zwarte banden zwart’ , in acht verschillende kleuren en in allerlei kleurmengsels. Artdeck ontleent haar naam aan de talloze figuren en patronen, die met de kleuren en kleurmengsels zijn aan te brengen voor bijvoorbeeld logo’s. Momenteel wordt onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om roosters met afmetingen van 50 bij 50 centimeter te vullen en naar de toepassing van Artdeck als akoestische wand.

BRS Special Products, Moerkapelle, telefoon (079) 593 1414.

Reageer op dit artikel