nieuws

Gipskartonplaat handig bij renovatie authentiek pand

bouwbreed Premium

Lafarge Gips uit Delfzijl brengt een aantal gipskartonpanelen op de markt die zijn voorzien van reliëfs. Deze zijn met name bedoeld voor toepassing in historische panden.

Het bedrijf levert zijn Fresco lambriserings-, wand- en plafondpanelen voor handhaving van het authentieke karakter van het interieur. Het Lafarge Frescopaneel is in feite een gewone gipskartonplaat van 15 millimeter dik, voorzien van een reliëf. De gipskern is versterkt met glasvezel en het oppervlak van de panelen bestaat uit sterk en gelijkmatig karton.

Naden

Alle zijkanten van de gipspanelen lopen schuin af, zodat de naden onzichtbaar zijn te plamuren. De Fresco panelen zijn ook probleemloos met gewone Lafarge- gipskartonplaten te combineren. Het Fresco lambriseringspaneel en het wandpaneel hebben beide drie verdiept liggende reliëfs. Het lambriseringspaneel heeft een afmeting van 1200 bij 800 millimeter en het wandpaneel meet 1200 bij 1600 millimeter.

Reliëfs

Het Fresco plafondpaneel is vierkant, met een afmeting van 1200 bij 1200 millimeter, en is voorzien van negen kleine, verdiept liggend reliëfs van 300 bij 300 millimeter. Om extra aandacht te vestigen op bepaalde hoeken, randen of afwerkingen heeft Lafarge ook nog de Softform en Shadowline profielen in het assortiment. Deze profielen, van geëxtrudeerd aluminium, zijn met een primer behandeld, waardoor verf, lak, behang en textielwandbekleding goed aan het oppervlak hechten.

Lafarge Gips, Delfzijl, telefoon (0596) 646888.

Reageer op dit artikel