nieuws

Geen gebrek aan totaalconcepten automatisering

bouwbreed Premium

den haag – In de speciale bijlage over automatisering die vandaag bij Cobouw verschijnt, komen verschillende visies aan de orde die het complete bouwproces moeten verbeteren. Dat lijkt de trend: niet langer onderdelen van je proces automatiseren, maar werkelijk alles – van idee tot sloop – aan elkaar koppelen. Alleen dan krijg je voldoende greep op het geheel en kunnen die vermaledijde faalkosten zo goed als weggewerkt worden.

Maar dit zijn ook de ontnuchterende maanden van het NVOB, dat duizenden kleinere aannemers voor het eerst laat kennismaken met het internet. En van de hoofdgroep Middenbedrijf van dezelfde brancheorganisatie, die heeft uitgezocht dat de middelgrote bouwer nog bar weinig processen heeft geautomatiseerd, laat staan geïntegreerd.

Lopen de bedenkers en toepassers van die totaalconcepten daarmee te ver voor de muziek uit? Of vormen zij een voorhoede die er altijd moet zijn om een verandering op gang te brengen?

Pagina 13: Special ICT in de bouw.

Reageer op dit artikel