nieuws

Gedupeerden naar politie met klachten gevelreiniging

bouwbreed Premium

Op verkeerde plaatsen gestraald, te hard gestraald waardoor stenen kapot zijn gemaakt, voeg- en schilderwerk beschadigd en niet geïmpregneerd. Dat zijn de klachten over RVK Gevelreinigingstechniek uit ’t Veld, waarmee vijftien inwoners van de Noord-Hollandse dorpen ’t Veld, Tuitjenhorn en Waarland naar de politie zijn gestapt om aangifte te doen.

De gedupeerden vinden dat ze zijn opgelicht. Volgens hen is aanzienlijke schade ontstaan nadat het gevelreinigingsbedrijf zijn werk had gedaan. “De stenen zijn niet geïmpregneerd en nu blijven de muren nat”, vertelt G. Groen uit ’t Veld, één van de gedupeerden. Om structurele schade te voorkomen, moeten de muren van zijn woning alsnog worden geïmpregneerd. Groen wil daar eerst met de eigenaar van RVK, Van Eck, over praten. Komen ze niet tot een oplossing, dan overweegt hij alsnog aangifte te doen. Groen heeft daar nog mee gewacht.

Andere gedupeerden eisen genoegdoening voor het in hun ogen slechte en onvolledige werk. Ze hebben Van Eck schriftelijk aansprakelijk gesteld.

De raadsman van Van Eck, advocaat M.M. Kroone uit Alkmaar, betreurt de gang van zaken. “Mijn cliënt erkent dat hij nog niet bij alle klanten alle muren heeft geïmpregneerd. Dat heeft te maken met de te natte weersomstandigheden. Hij zou dat graag alsnog willen doen zodra het weer dat toelaat, maar mijn cliënt wordt door sommige aanklagers niet meer op het erf toegelaten. Zij willen het impregneren nu door een ander bedrijf laten uitvoeren en mijn cliënt daarvoor laten betalen. Maar zo werkt het natuurlijk niet.”

De politie Schagen heeft de zaak in handen gegeven van het Openbaar Ministerie. Die onderzoektnu of sprake is van oplichting. Van Eck ontkent dat. Ook ontkent hij schade aan voeg- en schilderwerk te hebben toegebracht.

Reageer op dit artikel