nieuws

Franse hoogwerkerfabrikant groeit onverdroten door

bouwbreed Premium

Met de voorgenomen acquisitie van alle Europese hoogwerkeractiviteiten van het Amerikaanse Terex zet het Franse Pinguely-Haulotte zijn Europese opmars voort.

Voor nog geen 15 miljoen euro (33 miljoen gulden) krijgen de Fransen in ieder geval twee fabrieken voor hoogwerkers, in Ierland en Nederland. Als enige Europese hoogwerkerbouwer die op grote schaal en in serie produceert, is Pinguely-Haulotte druk bezig de Europese markt te veroveren op de Amerikaanse concurrentie. De dollarkoers is daarbij een steuntje in de rug. Door in diverse landen vestigingen te openen, nog niet zo lang geleden ook in Nederland in Roosendaal, groeit het bedrijf als kool.

Doorgaan

Dat blijkt ook uit de cijfers van het bedrijf. In een jaar tijd zag het de geconsolideerde omzet stijgen met 93 procent. De orderportefeuille steeg zelfs met 207 procent. Maar het bedrijf blijft doorgaan met groeien. Nu worden dan de hoogwerkeractiviteiten van Terex – fabrieken, voorraden, onderdelen en klantenbestanden – overgenomen. Daar is althans net een letter of intent voor getekend. Voor het eind van het jaar hopen beide bedrijven de deal af te ronden na afsluiting van het boekenonderzoek en na goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.

Logisch vervolg

Reden voor Terex om de hoogwerkers af te stoten is het ontbreken van kritische massa. Voor Pinguely-Haulotte is het echter een welkome aanvulling, met name wat betreft de twee productiefabrieken. Volgens de Fransen is een logisch vervolg op de overname een overeenkomst op het gebruik van elkaar distributienetwerken. Dat zou betekenen dat het assortiment verbreed wordt en de concurrentiepositie van de twee bedrijven aan beide zijden van de Atlantische Oceaan wordt versterkt.

Reageer op dit artikel