nieuws

Foto woning vanuit zeppelin

bouwbreed

Koophuizen fotograferen vanuit een zeppelin. Het Diepenveense Vrielink Makelaardij laat op deze manier zijn duurdere objecten op de gevoelige plaat vastleggen. Directeur Vrielink verwacht veertig maal per jaar van deze dienst gebruik te maken. Dinsdag ging de zeppelin voor het eerst in opdracht van de makelaar de lucht in.

De mogelijkheid om vanuit een zeppelin luchtfoto’s te maken wordt aangeboden door een bedrijf dat zich in het makelaarsfotografie specialiseert. ,,Ik kwam tijdens de Vastgoedmanifestatie met deze onderneming in contact”, vertelt Vrielink. “Het bedrijf stond er met een stand, waar deze mogelijkheid gepresenteerd werd.”

Deze vorm van fotografie is voor hem een uitkomst. “Vanuit een vliegtuig krijg je alleen maar daken in beeld. Doordat de zeppelin op een hoogte van vijftig meter rustig in de lucht kan blijven hangen, heb je een beter overzicht en krijg je een veel beter beeld.”

Fotograferen vanuit een zeppelin is wel moeilijk in te plannen, weet de makelaar. “Het is natuurlijk sterk afhankelijk van het weer of er met de zeppelin gevlogen kan worden en of er een mooie foto te maken is.”

Op internet

Het makelaarskantoor wil de foto’s afdrukken in de brochures van de woningen en zet ze ook op de NVM-site op internet en binnenkort op de eigen website. De directeur laat de zeppelin alleen uitvliegen voor de panden die minimaal acht ton moeten opbrengen.

“Het voordeel van deze vorm van fotografie is, dat we meer van een huis kunnen laten zien dan alleen de gevel. De klant krijg op deze manier een beter totaalbeeld van het object.”

Reageer op dit artikel