nieuws

Esha veroorzaakt wilde speculaties in Griekenland

bouwbreed Premium

Bitumenfabrikant Esha in Groningen blijkt op de Griekse beurs het middelpunt te zijn van wilde speculaties en miljoenentransacties.

Op de beursvloer in Athene bestaat de algemene indruk dat Esha Groningen, dat binnenkort wordt overgenomen door de Griekse Alfa Alfa Holding, dit jaar 16,5 miljoen gulden winst maakt en volgend jaar een groei naar maar liefst 40 miljoen gulden zal maken. Ondertussen slaagt het bedrijf er in werkelijkheid maar net in uit de rode cijfers te blijven. Esha kwam vorige week in het nieuws nadat algemeen directeur J. Blaauw met onmiddellijke ingang door de Raad van Commissarissen was geschorst. Als reactie daarop lieten personeel en vakbonden weten het niet eens te zijn met het op non-actief stellen van Blaauw. Zij eisten het vertrek van de voltallige Raad van Commissarissen en de onmiddellijke terugkeer van Blaauw, die zij als de geschikte persoon zien om Esha te leiden. Esha-commissaris E. Nederkoorn nodigde de betrokkenen, na een ultimatum van de vakbonden, uit voor een gesprek bij hem thuis. Hoewel genoemd gesprek inmiddels is gevoerd, worden de resultaten daarvan naar alle waarschijnlijkheid pas later vandaag bekend gemaakt. Esha-commissaris E. Nederkoorn, die de geschorste Blaauw inmiddels heeft beschuldigd van het doelbewust lekken van valse informatie richting de Griekse Alfa Alfa-directeur Allamanis, laat via een woordvoerster weten op dit moment niet te willen reageren. Blaauw was bij het perse gaan van deze krant niet bereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel