nieuws

De Vries Robbé verkoopt kranendochter aan Ten Have

bouwbreed Premium

De Vries Robbé heeft een koper gevonden voor zijn Nieuw-Lekkerlandse werkmaatschappij Bailey. De Oosterhoutse machine- en silobouwer Ten Have is de beoogde eigenaar van de fabrikant van bouwkranen, zo maakten beide bedrijven gisteren bekend. FNV Bondgenoten noemt het besluit ondertussen ‘onbegrijpelijk’.

De Vries Robbé kondigde vorige week al aan Bailey te willen afstoten. De verkoop past in het besluit een totaal nieuwe weg in te slaan. Informatie over de opbrengst kan pas worden gegeven als de transactie is afgerond. Het in 1997 uit Mulder Boskoop ontstane De Vries Robbé zag de afgelopen jaren grootaandeelhouders het bedrijf uitkleden. Zo bleef een boedel over waarmee nauwelijks iets te beginnen viel. De Vries Robbé bestond eigenlijk alleen nog uit Bailey. Toen uitblijvende orders uit de offshoremarkt ook de werkmaatschappij in de rode cijfers drukten, besloot het bedrijf afstand te doen van zijn kranendochter. Via een strategische heroriëntatie en de aankoop van nieuwe activiteiten wil De Vries Robbé een nieuw gezicht krijgen. Het gebruikt hiervoor de opbrengst van de verkoop van Bailey. FNV Bondgenoten zegt bij monde van bestuurder F. Szablewski zeer verbaasd te zijn over de verkoop. Hij wijst op het onderzoek dat op aanvraag van De Vries Robbé tegen Ten Have en diens directeur bij de ondernemingskamer loopt. Verkoop van aandelen van De Vries Robbé vlak voordat miljoenenverliezen bekend werden gemaakt, waren voor De Vries Robbé aanleiding de ondernemingskamer in te schakelen. De massale verkoop van aandelen betekende bijna het einde voor De Vries Robbé. “Iedereen die de voorgeschiedenis kent van De Vries Robbé en Ten Have kan alleen maar heel sceptisch reageren. Ik vraag me af of dit wel een oplossing is voor de 124 werknemers van Bailey, en wil dus snel alle partijen spreken.”

Reageer op dit artikel