nieuws

Bonden wachten af in zaak sluiting Demag

bouwbreed Premium

Een staking tegen de plotselinge sluiting van de winstgevende machinefabriek van Demag Delaval in Hengelo, sinds een week Siemens- dochter, is voorlopig niet te verwachten. Vakbonden en ondernemingsraad wachten eerst de officiële kennisgeving af en gaan dan brieven sturen aan de raad van commissarissen.

Dat is de uitkomst van een bijeenkomst van het personeel. Door de protestvergadering heeft het werk korte tijd stilgelegen. Bij de fabriek werken 370 mensen. De bonden zijn furieus over de voorgenomen sluiting omdat het een zeer rendabele vestiging betreft. Ook banen bij toeleveranciers zouden banen op de tocht staan. Siemens heeft de Demag Delaval Groep (DDG), leverancier van installaties aan de industrie, overgenomen voor een onbekend bedrag. Meteen al zei het dat er banen zouden worden geschrapt door samenvoeging van onderdelen met bestaande Siemens-bedrijven, maar onduidelijk was wat de gevolgen voor Hengelo zouden zijn. De directeur van de vestiging in Hengelo, C. Pearson, was vorige week zelfs nog positief over de toekomst.

Reageer op dit artikel