nieuws

Beschermer voorkomt beschadiging lichtmast

bouwbreed

Lankhorst Recycling heeft een mastbeschermer ontwikkeld die beschadiging van de vloeistofdichte en corrosiewerende tape op de onderzijde van een lichtmast voorkomt. De mastbeschermer kan vanaf opslag tot lang na de montage bescherming bieden voor de kwetsbare tape die vanaf het maaiveld tot de onderzijde van de lichtmast is aangebracht.

De mastbeschermer is ontwikkeld in samenwerking met Alcoa Infrastructures. De primaire functie van de mastbeschermer is om beschadiging van de tape te voorkomen tijdens opslag, transport en montage. Na montage blijft de mastbeschermer echter zitten en biedt zo een verdere, langdurige bescherming tegen bijvoorbeeld maaiwerkzaamheden rondom de lichtmast. De mastbeschermer is gemaakt van LDPE- folierecyclaat en bestaat uit twee halve schalen die om de mast kunnen worden gemonteerd. Met de mastbeschermer heeft Lankhorst de prijsvraag ‘Verpakking met recyclaat’ in de categorie ‘productinnovatie’ van de Vereniging Milieubeheer Kunststofverpakking (VMK) gewonnen. De mastbeschermer is recent in productie genomen en Lankhorst verwacht de komende jaren meer dan 50.000 stuks te kunnen afzetten.

Lankhorst Recycling BV, Sneek, telefoon (0515) 487630.

De mastbeschermer biedt een langdurige bescherming.

Reageer op dit artikel