nieuws

Architecten in race voor museum Milaan

bouwbreed Premium

Frank Böhm en Wilfried Kuhn staan sinds vorige week in Italië te boek als twee Nederlandse architecten uit Amsterdam. Het duo kwam in het nieuws als één van de vijf geselecteerde teams voor het museum dat op het Domplein in Milaan gebouwd zal worden.

De nieuwbouw is nodig om 20ste eeuwse kunstwerken tentoon te kunnen stellen. De drieduizend Milanese schilderijen en beeldhouwwerken uit de vorige eeuw bevinden zich nu provisorisch op de tweede verdieping van het Palazzo Reale. Böhm en Kuhn waren de enige buitenlandse architecten die de finale van de prijsvraag hebben gehaald. Beide Duitsers hebben eerder Die Kunsthalle in Berlijn gerealiseerd. Frank Böhm werkt momenteel aan een onderzoek in Eindhoven. Vermoedelijk is hem daardoor het Nederlanderschap toegedicht in de internationale pers. De overige ‘geslaagde’ museumplannen zijn van de Italiaanse architectenbureaus van Alessandro Fiorentino, Mario Bellini, Italo Rota en Roberto Collovà. In totaal waren er 57 inzendingen. De vijf kanshebbers moeten hun bouwplannen voor maart 2001 verder uitwerken.

Reageer op dit artikel