nieuws

Arbouw krijgt Europese prijs voor tiloplossingen glaszetters

bouwbreed Premium

De Stichting Arbouw is voor het project ‘Tiloplossingen voor glaszetters’ gelauwerd met een ‘European Good Practice Award in Safety and Health at Work’. De prijs wordt volgende week in het Spaanse Bilbao in ontvangst genomen.

De A-bladen Steigerelementen en Tiloplossingen voor glaszetters waren door het Nederlandse Focal Point genomineerd voor de prijs. De internationale jury koos uiteindelijk voor de tiloplossingen in de categorie kleine en middelgrote ondernemingen. Een probleem waar glaszetters in de praktijk mee worden geconfronteerd, is het gewicht van de meeste ruiten. Velen krijgen daardoor last van rug, armen en benen. Het ziekteverzuim onder glaszetters is vaak hoger dan bij andere bouwberoepen. Het gelauwerde A-blad beschrijft methoden en mechanische hulpmiddelen die tilhandelingen gedurende het gehele proces van transporteren en plaatsen overbodig maken. Zo is er onder meer een glastakel, waarmee ruiten tot 200 kilogram van een auto op een glaskar of glasslee kunnen worden geplaatst.

Reageer op dit artikel