nieuws

Acht ton poederlijm uit tunnel gestolen

bouwbreed Premium

Van het bouwterrein van de Tweede Beneluxtunnel onder de Nieuwe Maas zijn 320 zakken van 25 kilogram poedertegellijm van het type Eurocol 705 speciaallijm gestolen. Het materiaal lag opgeslagen in de tunnelbuis en heeft een waarde van bijna 20.00 gulden.

Volgens onderaannemer Wout’s Tegelhandel uit Amsterdam moet de lijm met een forse vrachtwagen zijn opgehaald. Dat gebeurde in de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 november. De acht pallets waarop de zakken lagen opgetast, bleven leeg achter. Eerder zouden van hetzelfde bouwterrein complete haspels met voor honderdduizend gulden kabels zijn gestolen. Ook worden de bouwketen en containers regelmatig opengebroken. “Niet ongewoon”, noemt de projectleider van de Hollandse Combinatie Benelux de diefstal. “Het is een maatschappelijk probleem.” Meer informatie wil hij niet geven. De bouwplaats wordt bewaakt, maar niet permanent. Volgens een woordvoerder van de tegelhandel “heeft de politie het te druk” en “durft niemand het terrein permanent te bewaken”.

Reageer op dit artikel