nieuws

Aannemer abuis, stadsvilla’s op verkeerde plek

bouwbreed Premium

Een fout in de berekening van bouwer Wilma Bouw BV heeft grote gevolgen voor de bewoners in de nieuwe stadswijk Piccardthof. Een heel blok van 22 stadsvilla’s is op een verkeerde plek neergezet.

De weg tussen huizen is daardoor 65 centimeter te smal geworden, hetgeen ernstige problemen oplevert voor het autoverkeer in de straat. De fout, door de aannemer zelf toegegeven, is voor twee toekomstige partijen op z’n zachtst gezegd uitermate vervelend. De nieuwe bewoners van de villa’s kunnen vanwege de smalle weg de draai naar hun garage amper maken en de bewoners van de vrije kavels aan de overkant zien de villa’s dichter voor hun neus oprijzen. Wilma Bouw heeft de hand in eigen boezem gestoken en de foute berekening tegenover de bewoners van de vrije kavels toegegeven. Een slordigheid met fikse gevolgen. Er ligt inmiddels een voorstel van de bouwer om 65 centimeter van de kavel op te kopen en daarmee het probleem van de te smalle weg op te lossen. Maar dat betekent ook dat de eigenaren van de kavels, die alleen al 220.000 gulden kosten, dus een flink stuk moeten inleveren. En bovendien zien ze de toekomstige auto’s dichter langs hun raam komen. Ze spreken al gefrustreerd van een ‘een gevangenis’. De gemeente Groningen is door de gedupeerde bewoners op de hoogte gebracht van de situatie. Het bestemmingsplan is niet nagekomen en de smalle straat is onveilig. Het is nu aan de gemeente en de bouwondernemer om de zaken recht te zetten.

Reageer op dit artikel