nieuws

Ziekenhuis mag garage bouwen

bouwbreed Premium

Het Amsterdamse ziekenhuis Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) is weer begonnen met de aanleg van een parkeergarage. Het ziekenhuis heeft een bouwvergunning, maar moest de bouwplannen deze zomer in de ijskast zetten toen de rechter bepaalde dat er eerst een onderzoek naar de vervuilde bodem nodig was.

Toen een milieuplan werd opgesteld voor de vervuilde bodem, bepaalde de rechter eind augustus dat de schorsing kon worden opgeheven. Omwonenden maakten bezwaar tegen de bouwvergunning, omdat op de locatie vervuilde grond was gevonden. De bewoners eisten dat de vervuilde grond eerst wordt weggehaald. Volgens de Milieudienst is de grond inderdaad vervuild met teer, koper en kolen, maar bestaat er geen gevaar voor de volksgezondheid. Volgens het OLVG worden de regels bij de bouw strikt nageleefd.

Reageer op dit artikel