nieuws

Woningverbetering simpel met Gypbox

bouwbreed Premium

Met het renovatiesysteem van Gyproc Nederland BV in Nieuwegein kan een betonnen casco volledig worden ingepakt in Metal Stud voorzetwanden, plafonds en vloeren. De Gypbox doos-in-doosconstructie maakt het volgens Gyproc mogelijk om, afhankelijk van de uitvoering, gemakkelijk te voldoen aan de eisen van zowel het Bouwbesluit als het Nationaal Pakket Duurzaam Bouwen.

Gypbox is een droog systeem. Het bestaat uit Metal Stud voorzetwanden, Metal Stud binnenwanden, GypFloor zwevende vloeren, Metal Stud vrijdragende plafonds en Metal Stud leidingkokers. De profielen van het Metal Stud systeem zijn voorzien van doorvoeropeningen voor leidingen. De ruimte in de woning heeft met de Metal Stud binnenwanden een vrije indeelbaarheid. Woningbegrenzende voorzetwanden zijn voorzien van een dubbele laag Gyproc-platen. Gypbox is slechts één van de mogelijkheden om wooncomplexen uit de wederopbouwperiode na de Tweede Wereldoorlog, in plaats van te slopen, aan te passen aan de huidige Bouwbesluit-eisen. Op 24 november verzorgt Gyproc Nederland een symposium in Amsterdam dat geheel is gewijd aan het thema ‘Naoorlogse Woningverbetering’.

Gyproc Nederland BV, Nieuwegein, telefoon (030) 6059700.

Reageer op dit artikel