nieuws

Vliegveld wordt woonoord

bouwbreed Premium

Even ten zuiden van Berlijn is in het gloednieuwe landstadje Gatow een scholencomplex in gebruik genomen waarvan alle zestig klaslokalen beschikken over een Internet-aansluiting.

De overheid tracht Gatow extra aantrekkelijk te maken door nog voor de nieuwkomers zich vestigen te zorgen voor een goede infrastructuur. Met de bouw van de school is een investering gemoeid van 63,8 miljoen gulden. Gatow ondergaat een snelle metamorfose van militair vliegveld tot riante landstad in het groen. Vijf minuten gaans scheiden de inwoners van de plaats tussen heide en rivier de Havel van wandelen door bossen, zeilen en paardrijden. In de eerste fase verrijzen in Gatow twaalfhonderd eigen woningen. De landstad is het grootste eigen- woningproject in de deelstaat Berlijn. Het scholencomplex beschikt over twee multifunctionele sporthallen die ook door de bewoners zullen worden gebruikt. De gymnasiasten wordt – bij wijze van uitzondering in Berlijn – vanaf de vijfde klas onderwijs in het Engels aangeboden.

Reageer op dit artikel