nieuws

Tweede sluis bij Lith pas in voorjaar open

bouwbreed Premium

De tweede sluis in de Maas bij Lith wordt pas in het voorjaar van 2001 in gebruik genomen. De officiële oplevering staat gepland op 30 juni 2001.

Bouwkundig is het werk gereed, maar de aanleg van de hypermoderne besturing heeft vertraging opgelopen. Tijdens de uitvoering ontstond onenigheid met onderaannemer Qtecq over meerwerk. Vervolgens ging Qtecq failliet. Fabricom heeft het werk aan de besturing overgenomen. Daarbij is een forse vertraging ontstaan. “Op zich niet zo bijzonder”, aldus een woordvoerder van de opdrachtgever, de Directie Limburg van de Bouwdienst Rijkswaterstaat. Het gerede waterbouwkundige kunstwerk ligt ondertussen te wachten op de eerste klanten. Jaarlijks worden bij Lith 16.000 binnenvaartschepen en 12.500 plezierjachten geschut. Door de ingebruikname van de tweede sluis zullen de wachttijden aanzienlijk afnemen.

Reageer op dit artikel