nieuws

Timmerfabriek foldert voor nieuw personeel

bouwbreed Premium

Een plotselinge ingeving. Zo omschrijft bedrijfsleider H. de Wit van timmerfabriek Nimberg BV in Havelte zijn idee voor de folder die huis- aan-huis op 8500 adressen in de gemeente Westerveld werd verspreid om personeel te werven. Dat heeft al vier nieuwe gezichten opgeleverd.

“We zijn al sinds begin dit jaar bezig personeel te werven”, verklaart De Wit. De meer dan honderd jaar oude timmerfabriek telt nu zestien medewerkers en hoort bij bouwbedrijf Nimberg BV in Havelte, dat weer onderdeel is van aannemingsmaatschappij Hegeman BV in Nijverdal. Er was dringend behoefte aan schilders/spuiters, timmerlieden en machinale houtbewerkers. Nimberg zit nu in een zeer drukke periode en dat kon de bedrijfsleider al maanden zien aankomen. “We hielden bij het aannemen van orders al rekening met onze onderbezetting. Maar de productie moest omhoog.” “Je probeert het eerst via de normale kanalen; via personeelsadvertenties en het arbeidsbureau”, geeft hij aan. “Dat leverde een minimaal aantal reacties op, van mensen die niet geschikt waren. We moesten dus wat anders bedenken.” Zo kwam de folder uit de bus. De tekst was even simpel als duidelijk: ‘Timmerfabriek Nimberg zoekt schilders/spuiters, machinale houtbewerkers en timmerlieden. Interesse? Bel!’ De folder werd eind augustus verspreid. Maar in eerste instantie kwam er geen reactie. “Na een paar dagen verscheen hier een verslaggever van een regionale krant. Die heeft een artikel geschreven over onze actie. Toen kregen we wel allemaal telefoontjes.” Onder de bellers was een vertegenwoordiger van Vluchtelingenwerk Nederland. Via de nevenorganisatie ‘Emplooi’ stuurde deze stichting een aantal voormalige asielzoekers naar Havelte die om een baan zaten te springen. “Daar zaten een paar geschikte kandidaten tussen. Geen technische vaklui maar wel mensen die enthousiast waren.” Uiteindelijk kon de bedrijfsleider alle vier de vacatures opvullen door intern wat te schuiven met personeel, aangevuld met de nieuwe mensen. Hij vindt de wervingsactie geslaagd. “We krijgen nog steeds telefoontjes binnen en ik laat iedereen opdraven om te kijken of er goede timmerlieden tussenzitten. Want we kunnen nog steeds machinale houtbewerkers gebruiken. Die liggen niet voor het oprapen.” Ook de inwoners van Havelte zelf vragen nog regelmatig naar de afloop van de actie. “Er wordt over ons gesproken, dat is ook positief.”

Kozijnen

De timmerfabriek draait momenteel, zoals de bedoeling was, op volle toeren. De afnemers hoeven zich geen zorgen te maken. Nimberg levert onder meer de kozijnen voor een veertigtal woningen in Utrecht die worden gerenoveerd. Ook levert de timmerfabriek het raam- en deurwerk voor een verzorgingstehuis in Heemstede dat wordt verbouwd. Tenslotte renoveert het eigen bouwbedrijf van Nimberg ook een woonwijk, in Steenwijk. Ook hiervoor produceert de timmerfabriek de ramen en kozijnen.

‘Geen technische vaklui, maar wel enthousiast’

Reageer op dit artikel