nieuws

Schoolreisje

bouwbreed

Met een trein vol Hollanders naar de Expo. Al voor Hengelo kwamen de bruine boterhammen tevoorschijn.

In Hannover ging het over Umwelt en zo. Wat dacht je dat we zagen? Monaco had een plasje water gegraven en er twee superjachten in gelegd. Zwitserland had een labyrint met in het midden een mevrouw met zingende zaag. Bij Burundi kregen we koffiebonen. We zagen Arabieren in een tent en uit Namibië een kookdoos: een houten kist met glazen deksel en een pan daarin die gaat koken in de zon. En we zagen een bos met boshyacintjes, nee blauwe druifjes zei de mevrouw die waarschuwde dat je niet op de varens moest gaan staan. Dat bos was op de derde verdieping in een flat.

Heel gek. En we zagen lange rijen. Twintig-minutenrijen, dertig- minutenrijen, zestig-minutenrijen. Maar wij hadden een perskaart, handig joh, om via de achterdeur naar binnen te glippen. En toen was het al heel laat geworden en was er vuurwerk en sliep ik al bijna voor we thuis waren.

Reageer op dit artikel