nieuws

Rabobank opent hypotheekrentestrijd

bouwbreed Premium

De Rabobank begint een prijzenslag op de hypotheekmarkt. Het bedrijf verlaagt alle rentes met 0,4 procent.

Voor de populaire spaar- en beleggingshypotheken met een looptijd tot vijf jaar gaat de rente met 0,6 procent omlaag. Met deze actie wil de bank, van oudsher marktleider op de hypotheekmarkt, marktaandeel terugwinnen. In de afgelopen vier jaar is dat teruggelopen van 25 procent naar 21 procent. Vooral de opstelling van de onafhankelijke hypotheekadviseurs is de bank een doorn in het oog. “Zij presenteren zich als ‘onafhankelijk’, maar zijn voor hun inkomsten volledig aangewezen op de provisie die zij van hypotheekverstrekkers ontvangen. Wij betalen geen provisie en dus is het logisch dat deze bemiddelaars weinig zin hebben om onze hypotheekproducten te verkopen”, verklaart Rabobank Nederland-directeur Plasman de opmerkelijk stap. Volgens hem worden hypotheken veelal afgesloten op basis van informatie over het laagste rentetarief. “De tarieven van de (levens)verzekeringspremie, waarin nu juist de provisie van de bemiddelaar is opgenomen, wordt vaak buiten beschouwing gelaten. Wij bepleiten volledige transparantie van de tarieven. Daar waar de bemiddelaars dat achterwege laten, zullen wij het gaan doen”, aldus Plasman.

Reageer op dit artikel