nieuws

Oosterheem een verhaal apart

bouwbreed Premium

De bouwlocatie Oosterheem ligt er, op de nodige grondwerkzaamheden na, nog maagdelijk bij. Geen heistellingen, geen bouwkranen, laatst staan net opgeleverde huizen.

Een reclamebord toont de plattegrond van de eerste fase van wat Zoetermeers laatste grote uitleglocatie moet worden. Bij ‘start bouw’ is de datum afgeplakt. Eens stond daar prominent 8 oktober 1999. Maar sinds de Haagse rechtbank zeven dagen voor het slaan van de eerste paal de bouwvergunning schorste, is de uitvoering onzeker geworden. Maar de hoop op een spoedige aanvang van de bouw is toegenomen nadat de Haagse rechter begin oktober de bezwaren van de bewoners aan de Zegwaartseweg heeft afgewezen. Gemeente en marktpartijen streven er naar om begin december met de bouw van de eerste fase te beginnen. Reden voor Cobouw- verslaggever Hans Ouwerkerk om alle hoofdrolspelers in het drama Oosterheem nog eens te bezoeken. Wat zijn de gevolgen van een jaar vertraging, hoe heeft het zover kunnen komen en wat brengt de toekomst. Een vierluik waaruit feitelijk maar één algemene conclusie mogelijk is: De affaire Oosterheem telt uitsluitend verliezers.

Reageer op dit artikel