nieuws

‘Nog vijf jaar en staalhandel gaat voor de helft digitaal’

bouwbreed Premium

Over vijf jaar wordt waarschijnlijk de helft van al het staal in de wereld verkocht via Internet.

Dat meent Jean-Claude Gérardy, algemeen directeur van e-ARBED Distribution, dat verantwoordelijk is voor de e-commerce op de staalbouwdag. “E-mail is, geeft hij aan, bij uitstek een middel voor het uitwisselen van informatie. Het werkt grensoverschrijdend: alle betrokkenen bij de verkooptransactie zijn, waar ook ter wereld, te bereiken. En het versturen en ontvangen van berichten en documenten gaat gemakkelijk en snel. Dankzij de digitale snelweg kan de 21e eeuw uitgroeien tot het tijdperk van snelle toegankelijkheid en helderheid van informatie voor iedereen in de bouw.” Vereiste is dat het elektronisch zakendoen wordt gestandaardiseerd. “Nu is het al tijd om een gezamenlijke strategie voor elektronisch zakendoen te bepalen. Dat is nodig om te (over)leven in de nieuwe ‘virtuele’ wereld die e-business heet.”

Reageer op dit artikel