nieuws

Nieuwe Meerpaal kost 48 miljoen

bouwbreed Premium

De nieuwbouw van theater De Meerpaal in Dronten gaat naar schatting 48 miljoen gulden kosten. Volgende week donderdag buigt de gemeenteraad zich over het voorstel.

In het nieuwe gebouw worden delen van de oude Meerpaal ingepast. Dat gebeurt omdat plannen voor sloop in heel Nederland heftige protesten opleverden. De nieuwe Meerpaal zou aanvankelijk 32 miljoen gulden gaan kosten. Dat het plan nu op 48 miljoen gulden wordt beraamd, heeft tot forse kritiek in de Drontense politiek geleid. Wethouder Holthuis heeft te kennen gegeven dat hij zich over zijn positie zal beraden als het plan volgende week door de gemeenteraad wordt verworpen. De Meerpaal is duurder geworden doordat niet langer wordt uitgegaan van sloop van het oude gebouw.

Reageer op dit artikel